Начало Спорт До края на месеца приемат номинации за спортист на годината на града

До края на месеца приемат номинации за спортист на годината на града

920

До края на месеца /30 ноември/ в Община Велико Търново ще се приемат номинации за спортист на годината на града. С право да бъдат кандидатирани са всички състезатели от спортните клубове на територията на общината. Това съобщиха от Община Велико Търново.

Три са определените категории: „Спортист на годината” (мъже и жени), „Спортист на годината” (юноши и девойки) и „Треньор на годината”, като за последната трябва да бъдат посочени успехите и мотивите за съответната номинация.
Според правилата в статута за 2016 година наградените ще бъдат разпределени по следния начин: в категория мъже и жени – 7 спортисти, при юноши и девойки – 7 състезатели, а треньорът на годината ще е един.

Представителите на спортните клубове трябва да адресират предложенията си до кмета Даниел Панов и да ги внесат в Общината. Ако се докаже, че даден спортен клуб е подал некоректна информация, номинациите му ще отпадат от анкетните карти.

Предложенията ще бъдат обобщени и подготвени в анкетен вид за гласуване. За трите категории вотът ще продължи до 10 декември. Право на глас ще имат представители на Постоянната комисия по спорта, туризма, децата и младежта при Великотърновския общински съвет, по един журналист от местните медии, както и спортните експерти в общинската администрация.