Начало Новини Изкуство Представяне на новия роман на Стоян Николов-Торлака "Автономията ????"

Представяне на новия роман на Стоян Николов-Торлака "Автономията ????"

1494

На 15 декември 2015 /вторник/ от 18:00 ч. в Младежкия културно-информационен център на НЧ “Братство – 1884” ще се проведе литературен салон, на който ще бъде представен новия роман на Стоян Николов-Торлака “Автономията ????” – продължението на дебютната му книга “Северозападен романь”.

Макар за „Северозападен романь” да имаше противоречиви очаквания, той не претърпя почти никакви от предполагаемите критики. Северозападният му диалект не се оказа толкова труден за разбиране от несеверозападните читатели (за което, разбира се, помогна и речникът в книгата).

Година по-късно вече е факт и продължението. Със същата бруталност, с още по-голяма откровеност, с много теми за размисъл, с неустоим хумор и малко повече сарказъм.

„Автономията????”  обаче не е „Северозападен романь 2″. Тя е самостоятелна книга, която разказва завладяващи истории. В нея развитие търпят добре познатите герои, но на преден план излизат и второстепенни досега персонажи.

Има преплитане на повече сюжетни линии, както и повече аналогии с тази България, в която живеем. За незапознатите със северозападния диалект отново има речник – обновен и допълнен.

А защо са въпросителните в заглавието? Аналогията е с тефтерчето на Васил Левски, а връзката с текста и с настоящето всеки читател трябва да открие сам.

За момента „Автономията????” може да се поръча само от Facebook страницата на Торлака.

Стоян Николов-Торлака е роден в Монтана, но живее във Велико Търново. Завършил е история във ВТУ “Св. св. Кирил и Методий” и културна антропология в СУ “Св. Климент Охридски”.

От години работи като журналист и пише статии за различни издания. Семеен с три момчета.

Повече за автора може да намерите тук.

Очакваме ви.