Начало Новини Криминална хроника Осъдиха мъж, мамил със стока по интернет във Велико Търново

Осъдиха мъж, мамил със стока по интернет във Велико Търново

682

Районният съд във Велико Търново даде 6 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок на 21-годишен мъж, извършил измама с предлагана стока по интернет.

Наказанието е определено след внесен обвинителен акт и постигнато в съдебно заседание споразумение с прокуратурата.

Меджит Р. е признат за виновен и е осъден за това, че в периода 12 – 14 ноември миналата година във Велико Търново излъгал Момчил Н., че ще му продаде и изпрати по куриерска фирма процесор за сумата от 190 лева. Вместо уговорения модел, той му пласирал друг вид процесор с пазарна стойност 15 лева.

Пострадалият мъж работел като сервизен техник и имал заявка за компютърен процесор за ремонт на настолен компютър. Новата част от този модел струвал около 600 лева, поради което го потърсил в интернет. В сайт намерил да се продава такъв модел втора употреба от профила на лице с име „Асенов”. В обявата имало публикувана снимка на процесора. Пострадалият се свързал с продавача и се разбрали да му изпрати процесора по куриерска фирма, като поискал пратката да бъде с опция за преглед, но продавачът отказал. Пратката била доставена, за което техникът заплатил 203 лева. След като отворил пакета установил, че изпратеният процесор не е поръчания от него модел. Споразумението има последици на влязла в сила присъда, уточниха от държавното обвинение.