Начало Новини Инфраструктура Полагане на нови легнали полицаи обещаха от Община Велико Търново

Полагане на нови легнали полицаи обещаха от Община Велико Търново

902

Полагането на нови легнали полицаи на територията на Велико Търново и кметствата в общината на стойност 100 хиляди лева обеща заместник-кметът Георги Камарашев. Старите съоръжения са премахнати, а според наредба влязла в сила 2015 година, новите трябва да отговарят на определени критерии. Легналите полицаи ще бъдат изградени идната пролет, защото средства за това в момента Общината няма.

Новите пътни препятствия задължително трябва да бъдат асфалтови, с широчината на платното и 3 метра по продължителността на движението, обозначени с ярка на цвят боя. Едно такова ще струва около 4 хиляди лева. През месец август 2015 г. Йордан Радославов изпраща молба, придружена с подписка, до Общината за поставянето на легнал полицай в опасен участък на улица „Поп Харитон“.

След повече от година резултат обаче няма, заради новата наредба. По думите на Камарашев от Общината са направили списък със сигнали на граждани и на Пътна полиция за град Велико Търново, според който в града и кметствата има нужда от 20 съоръжения. В този списък попада и легналия полицай за улица „Поп Харитон“.

Заместник-кметът Георги Камарашев обяснява, че средствата за легналите полицаи ще влязат в сметките на Общината за 2017 година, заради изникнали допълнителни разходи през тази година.

Въпреки обещанието за новите пътни препятствия, Йордан Радославов остава скептичен за неговото реализиране.