Начало Новини Бизнес Победа в хлебозавод „Велико Търново“

Победа в хлебозавод „Велико Търново“

836

Преди месец, работници от хлебозавода във Велико Търново се свързали с Автономния Работнически Синдикат (АРС) заради проблеми с управата. Те сигнализирали за системно забавяне на заплатите, неплащане на осигуровки и други нарушения.

В следствие на тези престъпни практики от страна на шефовете, един от работниците, член на АРС в града, решил да прекрати своите трудови правоотношения с фирмата. Той обаче бил възпрепястван да стори това от управителя на предприятието, който неколкократно отхвърлял неговата молба за напускане по взаимно съгласие и настоявал той да се явява на работа, въпреки че не е получавал заплата за последните 2 месеца.

От АРС веднага са предприели действия за разрешаване на проблема. Техни представители се свързали с Инспекция по Труда в Търново и с други отговорни институции, от които обаче не получили съдействие. Затова се свързали директно с управителя на хлебозавода. След няколко проведени от АРС разговора, управата на хлебозавода отстъпила и на среща между работника и представители на ръководството, организирана от синдиката, всички искания на работника били приети. Договорът му вече е прекратен по взаимносъгласие, а управителят на компанията е поел ангажимент да изплати незабавно дължимите суми.