Начало Новини Благотворителност 2,777 лв. събра Туристическо дружество „Трапезица – 1902“

2,777 лв. събра Туристическо дружество „Трапезица – 1902“

916

2,777 лева събра Туристическо дружество „Трапезица – 1902“ – Велико Търново от традиционния си Коледен бал. Това каза Георги Димитров, секретар на дружеството. От куверти са събрани 1,480 лева, от продажба на аксесоари 112 лева, от пластики 260 лева, от фотоси 100 лева, от томболата са събрани 335 лева, а в дарителницата са пуснати 490 лева.

Тази година Туристическото дружество набира средства за облагородяване на пешеходната алея от квартал „Асенов“, през местността Ксилифор, до Арбанаси и Шереметя. Целта е да се наберат средства за израждане на кътове за отдих, детски кътове и спортни съоръжения по туристическа алея „Горско царство“. Георги Димитров отбеляза, че събраната на Коледния бал сума е незначителна, предвид мащабите на каузата. Той посочи, че Туристическото дружество ще разчита на подкрепата и на местния бизнес. „През последните години успяваме да привлечем хората от бизнеса. Тъй като сега идеята е доста по-мащабна от предишните години, аз се надявам да привлечем още хора от бизнеса, които да помогнат. Мислим различни варианти как да ги привлечем, като например да построят един то кътовете или един от обектите, които са по трасето, и те да са със съответните рекламни знаци на тази фирма“, посочи Георги Димитров.

Георги Димитров припомни, че на Коледния бал през 2015 година са събрани 2730 лева. Като дарение от ДГС “Болярка“-Велико Търново туристическото дружество е получило дървен материал. Две великотърновски фирми също са дарили по 600 лева. С набраните средства са били поставени информационни табели на почти всички пешеходните туристически маршрути в региона.

Георги Димитров допълни, че Коледният бал се провежда от близо 10 години. По думите му той е една добра възможност великотърновци да се включат в благотворителна инициатива и да подкрепят обогатяването и подобряването на възможностите за туризъм в крайградската зона.