Начало Новини Политика Това, което българите искат е приоритет в програмата на ГЕРБ за новия...

Това, което българите искат е приоритет в програмата на ГЕРБ за новия управленски мандат

1055

„ГЕРБ единствени ни помогнаха по време на голямото наводнение през 2014 година, когато Килифарево бе под вода”, единодушни бяха жители на градчето край Велико Търново по време на среща с кандидатите за народни представители от листата с №11. Потопът премина през Килифарево през юни 2014 година, а над 30 къщи, много улици и стопанства останаха под вода.

Местните благодариха на областния лидер на ГЕРБ и кмет на община Велико Търново Даниел Панов за бързите действия. Те припомниха, че още докато траеше стихията Панов и представители на ГЕРБ на място помагаха на засегнатите. „Тогава заедно с вашия кмет Димитър Събев, заедно с бизнеса и с добри хора свършихме всичко това, което правителството на БСП с премиер Орешарски и държавата не направиха. Нямаше дори комисия, която да отпусне средства по линия на бедствията и авариите. Ние обаче доказахме, че когато сме заедно и сме единни, можем да се справим с всичко. Нормалният живот в Килифарево и Дебелец бе възстановен”, коментира Даниел Панов.

В дните и месеците след наводнението Цветан Цветанов и народните представители от ГЕРБ многократно настоявахапред правителството на Орешарски Килифарево и Дебелец да получат нужната финансова помощ от държавата за щетите по инфраструктурата.

„Нека подкрепим отбора на ГЕРБ с №11, водач на чиято листа е г-н Цветанов. Кандидатите за народни представители от нашия регион са стойностни и можещи хора, разполагащи с необходимите знания, експертиза и опит в сферите на здравеопазването, образованието, социалните дейности, икономиката, спорта. За да продължим да работим за икономическото развитие на България, Велико Търново и Килифарево, след 26 март ни е нужно стабилно правителство, което да води България напред, както през последните две години.Нека не връщаме времето на Орешарски, когато безработицата достигна 16%, или времето на Станишев, когато България помни най-голямата учителска стачка“, обърна се към жителите на Килифарево Даниел Панов.

„Няма правителство, което да не греши, но ГЕРБ си взе поука и това, което българите искат, е приоритет в новата управленска програма – а именно образование, здравеопазване, продължаване на икономическия растеж, което ще доведе до по-високи доходи и по-високи пенсии”, коментираха кандидатите за народни представители д-р Николен Стойнов, Станислава Стоянова, Евгени Стоев, Георги Недев, Нейко Генчев, Росица Димитрова и Георги Давидов.

По времето на кабинета „Борисов 2” икономическият растеж в България достигна 3.6%. Само за 2016 година в община Велико Търново безработицата спадна до 3%, а разкритите нови работни места в региона са 1,500. Средната работна заплата в производствения сектор гони 900 лева. Допълнителните средства за Килифарево от държавата през 2015 и 2016 година са в размер на 1.4 милиона лева.

„Имаме вяра във вас така, както вие повярвахте в нас през 2014 година след наводнението”, завърши Даниел Панов.