Начало Новини Криминална хроника Прокуратурата прекрати разследване срещу докторка за фалшиви операции

Прокуратурата прекрати разследване срещу докторка за фалшиви операции

759

Районната прокуратура във Велико Търново прекрати досъдебно производство срещу докторка, която беше обвинена от пациент, че е правила фалшиви операции. След цяла година разследване, държавното обвинение се е произнесло, че липсват данни за извършено престъпление от д-р Дафина Генова. Становището на прокуратурата е на базата на заключение на извършени съдебно-медицински експертизи.

Скандалът гръмна през декември миналата година след като 22-годишният Сашо Чуков се оплака, че му е извършена хирургична интервенция от д-р Дафина Генова, без да е имало нужда от такава. Младият търновец твърди, че е броил близо 3000 лв, както и че интервенцията е платена и от здравната каса.

„Постъпих в болницата след катастрофа, а д-р Генова каза, че имам счупен ломбален прешлен на гръбначния стълб и трябва да се направи операция и да се налее костен цимент. Направих консултации в Плевен и София и се оказа, че нито имам фрактура на прешлени, нито е вкаран костен цимент, който съм платил“, твърдеше Сашо Чуков.

Министерство на здравеопазването и РЗОК – Велико Търново пък започнаха поредни проверки по още два случая на пациенти, лекувани от завеждащата тогава неврохирургично отделение на МОБАЛ в старата столица д-р Дафина Генова. За новите жалби бе сезирано и Министерството на здравеопазването.

„Подета е демонстративна кампания от заинтересовани лица, които целят закриване на цялото неврохирургично отделение. Някой иска да ме очерни неоснователно“, коментира по време на разследването д-р Недева.

Още преди месеци лекарката напусна здравното заведение във Велико Търново, изсели се от региона и в момента практикува като неврохирург в новата онкоболница в Панагюрище.