Начало Новини Образование Регионалната библиотека във Велико Търново е представила резултатите от проекта “Учене през...

Регионалната библиотека във Велико Търново е представила резултатите от проекта “Учене през целия живот”

1040

Регионалната библиотека “П. Р. Славейков” във Велико Търново е представила резултатите от проекта “Учене през целия живот” на международния форум “Библиотеките днес”, съобщи на БТА Калина Иванова, заместник-директор на културната институция.

Форумът се е състоял в НДК на 29 и 30 ноември. По проекта “Учене през целия живот”, във Велико Търново са обучени близо 50 души, като 25 от тях са намерили работа след обучението, което са получили, посочи Иванова.

Проектът е продължил в рамките на две години, а участниците в него са се реализирали в сферата на търговията и услугите, показва справка на Бюрото по труда в областния град.

Регионалната библиотека във Велико Търново е осъществила проекта в партньорство с други обществени библиотеки от Литва, Словения, Ирландия, Финландия и Австрия.

Форумът, на който проектът е бил отчетен, е организиран от Фондация “Глобални библиотеки – България” с подкрепата на Фондация “Бил и Мелинда Гейтс” и е част от цялостна програма за развитие на обществените библиотеки и създаване на условия за равен достъп до информация.