Начало Новини Политика Тодор Тодоров официално встъпи в длъжност като заместник областен управител

Тодор Тодоров официално встъпи в длъжност като заместник областен управител

855

Тодор Тодоров официално встъпи в длъжност като заместник областен управител на Велико Търново. Той беше представен пред екипа на Областна администрация от областния управител инж. Николай Йоцов.

Тодоров ще отговаря за осъществяването на административен контрол по законосъобразността на актовете и действията на органите на местното самоуправление и местната администрация, както и за ресорите: заетост, безработица и социални дейности, образование, култура, младежки дейности и спорт, здравеопазване, туризъм, международни контакти на регионално ниво, противодействие на корупцията, информационно обслужване, технологии и съобщения.

Новият заместник областен управител е роден на 23.08.1965 година в Свищов. Тодоров е магистър по икономика от СА “Д. А. Ценов” гр. Свищов. До назначаването му за заместник областен управител е работил в областта на застраховането. Бил е управител на “Тодео Груп” ООД, преди това е бил регионален мениджър в ЗК “Олимпик” – клон България – Генерална агенция – Плевен. Работил е и като ръководител “на Студентски столове и общежития” в СА “Димитър Ценов”, гр. Свищов.