Начало Новини Инфраструктура Търново изпрати 2 екипа огнеборци в епицентъра на взрива в с. Хитрино

Търново изпрати 2 екипа огнеборци в епицентъра на взрива в с. Хитрино

987

2 спасителни екипа от пожарната във Велико Търново вече се намират на мястото на трагедията в с. Хитрино, каза шефът на регионалната дирекция комисар Красимир Кръстев. “Изпратили сме специализиран автомобил за издирване и спасяване на хора под отломки от сгради с петима души. На разположение вече е и мобилен команден пункт, обслужван от още двама служители. Той е един от трите такива в страната и служи за събиране и обработване на постъпващата информация на място”, допълни комисар Кръстев. В него може да заседава сформираният кризисен щаб и от там да се ръководят спасителните операции.

Още сутринта в областната болница във Велико Търново са пристигнали желаещи да дарят кръв за пострадалите при адския взрив. Те ще могат да го направят от понеделник, когато е организирано кръводаряване защото кръвта първо трябва да бъде изпратена за изследване и обработена в Плевен. обясниха от екипа на кръвцентъра.

“Изрично ще бъде отбелязвано за каква цел е дарена кръвта и тя ще бъде предоставена за нуждите на Кръвцентъра във Варна”, обясни завеждащата д-р Марияна Витанова.