Начало Новини Образование Успешна 2016 г. отчете Областен информационен център – Велико Търново

Успешна 2016 г. отчете Областен информационен център – Велико Търново

967

37 различни събития с близо 900 участници е организирал и провел Областен информационен център – Велико Търново в рамките на последните 11 месеца. До края на ноември офисът на центъра е бил посетен от 386 човека, които са проявили интерес към  възможностите за финансиране на проекти от еврофондовете чрез оперативни програми у нас. Служителите от ОИЦ са дали отговор на общо 426 въпроса зададени на място, или постъпили по телефон и имейл.

Представителите на Областния информационен център са участвали в шест други събития, инициирани от различни институции и организации след отправена официална покана, отчетоха още от ОИЦ.

Първото събитие, което Областен информационен център – Велико Търново ще организира през новата година, ще се проведе на 10 януари съвместно с Джуниър Ачийвмънт България в рамките на Инициативата “Развитие на регионите чрез модернизация на образованието“. През 2017 г. центърът предвижда да проведе две информационни обиколки в 10-те общини от региона и тематични информационни събития за студенти от Великотърновския университет.

Сред планираните събития и инициативи  е и провеждането в периода април – май на Обща инициатива на мрежата от 28 ОИЦ, която ще е посветена на 10-годишнината от членството на България в ЕС и 5-годишнината от създаване на Мрежата от ОИЦ. Предвидени са и минимум две работни срещи с представителите на местните печатни и електронни медии.

Екипът на Областен информационен център – Велико Търново ще продължи да оказва  логистична подкрепа и съдействие при подготовка и провеждане на информационни дни на Управляващите органи на оперативните програми. Безплатно ще се предоставят информационни, комуникационни, експертни и логистични услуги на заинтересовани страни и граждани на място в офиса на ОИЦ, по телефон и имейл.