Начало Новини Здраве Ученици от града ще дискутират проблемите на СПИН

Ученици от града ще дискутират проблемите на СПИН

1025

Великотърновски ученици ще дискутират проблемите на СПИН. Инициативата “С лице към СПИНА” ще се проведе от 14:30 часа. Това съобщи на брифинг Евгения Недева, директор на Регионалната здравна инспекция. Участници са ученици от 7 и 8 клас в община Велико Търново. В рамките на инициативата ще бъдат направени презентация на тема “С лице към истината”, видеолектория на филма “Като насън” и дискусия, викторина, ролеви игри, групова работа “Анти СПИН лице”.

Евгения Недева припомни, че Световният ден за борба срещу СПИН се отбелязва от 1988 година по инициатива на Световната здравна организация и има за цел да насочи общественото внимание към проблемите на СПИН и да подчертае необходимостта от подкрепа и разбиране на проблемите, които са свързани със заболяването.

“По повод Европейската седмица за изследване на ХИВ, която се провежда от 18 до 25 ноември, и Световния ден за борба срещу СПИН – 1 декември, РЗИ, в партньорство с общински администрации, Център за обществена подкрепа – Велико Търново, ученически клуб “Живей”, младежки домове, учебни заведения, БМЧК, средствата за масова информация и други, организират регионална Анти СПИН кампания“, каза Евгения Недева.