Начало Новини Политика Хиляди картички с поздрав за 22 март раздаде на великотърновци водачът...

Хиляди картички с поздрав за 22 март раздаде на великотърновци водачът на листата на ГЕРБ Цветан Цветанов

1226

За осма поредна година Цветан Цветанов, водач на листата на ГЕРБ – Велико Търново и зам.-председател на партията,  бе първият политик, уважил честванията в старата столица по повод празника на града. Заедно с великотърновския кмет и областен координатор на ГЕРБ Даниел Панов, който е домакин на проявите, и с кандидати от местната листа на политическата сила, Цветанов пристигна в църквата „Св. 40 мъченици“, където в 7:30 ч. започна Празнична света литургия, отслужена от Великотърновския митрополит Григорий. На литургията присъства и евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Ева Майдел.

По-късно водачът на великотърновската листа на ГЕРБ с кандидати за народни представители се преклони пред саркофага на Цар Калоян и се включи в празничното шествие, предвождано от портрети на благодетелите на Велико Търново. Процесията премина от църквата „Св. 40 мъченици“ до центъра на града. Цветан Цветанов присъства и на тържествената сесия на Великотърновския общински съвет, на която бе избран новият почетен гражданин на Велико Търново – историкът, изследовател и преподавател проф. Иван Тютюнджиев.

Хиляди картички с надпис :„Любовта към Отечеството превъзхожда всички световни добрини, затова винаги и преди всичко – България!“ раздаде на великотърновци и гости на града водачът на листата на ГЕРБ – Велико Търново.

„Любовта към Отечеството превъзхожда всички световни добрини! Нашата свобода от нас зависи!”, е било верую на Георги Раковски, стратег и идеолог на българската национално-освободителна борба. „Винаги и преди всичко България!“ пък е девизът, с който българските полкове са тръгвали за фронта при включването на България в Първата световна война. Надписът бил поставен на арката за посрещането на българските войници в Търново. Това било и мотото на Комитета по събиране на средства за изграждането на паметника Майка България.

В празничния ден стотици жители и гости на Велико Търново поискаха автограф от Цветан Цветанов върху стилната картичка. Той разговаря персонално с много хора, изпълнили улиците на старопрестолнината.