Начало Новини Криминална хроника 1.4 г. условно за жена, източила дебитна карта на пенсионер по болест

1.4 г. условно за жена, източила дебитна карта на пенсионер по болест

825

По обвинение на Окръжната прокуратура във Велико Търново, 56-годишна жена, теглила пари от дебитна карта на пенсионер по болест без неговото съгласие е осъдена на 1,4 г условно с 3-годишен изпитателен срок и глоба 300 лева.

Анка Т. е призната за виновна за това, че в периода от 26 септември до 3 ноември 2015 г. във Велико Търново и в село Ресен е използвала тайно банкова карта на титуляря като извършила десет транзакции от банкомат. Тя източила общо 2550 лева от сметката на пенсионера. Обвиняемата работела във Велико Търново, но живеела в село Ресен.

В свободното си време посещавала дома на пострадалия, който живеел с родителите си и помагала на възрастната двойка, без да получава в замяна някакво възнаграждение. Когато ходела в къщата на семейство влизала и в стаята на пострадалия, за да го види. Той бил пенсионер по болест, бивш военнослужещ, като след претърпян инцидент, бил трудно подвижен. Рядко излизал от жилището, предимно за да пазарува.

След превеждане на месечната пенсия лично теглел парите си – винаги до 200 лева, като останала сума оставала по сметката му. При едно от посещенията си, през септември 2015 г., обвиняемата успяла да вземе дебитната карта от портмонето му, без той да забележи. След като се добрала до платежния инструмент на няколко пъти се изкушила да тегли от чуждите пари.

Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Велико Търново.