Начало Новини Криминална хроника 3 години и половина строг затвор за пандизчия, пробвал да ограби ученичка

3 години и половина строг затвор за пандизчия, пробвал да ограби ученичка

800

Окръжният съд във Велико Търново даде 3 години и половина строг затвор на пандизчия за грабеж и опит да ограби 17-годишно момиче в Горна Оряховица, докато бил в отпуск от затвора.

Мъжът, който по настоящем лежи в Затвора Белене, се признал за виновен и сключил споразумение с прокуратурата.

Той е осъден за това, бе в периода 25.03.2016 г. до 06.09.2016 г. в гр. Велико Търново и в гр. Горна Оряховица, действайки в условията на опасен рецидив и продължавано престъпление – на два пъти, извършил опит да отнеме и отнел чужди движими вещи с намерение противозаконно да ги присвои, чрез използване на сила и заплаха.

На 5 март т.г. в гр. Велико Търново той отнел 2 лв. от жертва, която заплашвал, блъскал и нанесъл удари с ръка.

На 6 септември пък затворникът опитал да извърши грабеж на 17-годишно момиче. Случката се разиграла около 15,30 ч. в железничарския град. Извършителят проследил жертвата си до входната врата на жилището на баба ѝ, заговорил я и след това насочил нож към лицето ѝ и поискал 50 лв. При разпрата между двамата били нанесени порезни рани в областта на пръстите на ръката на момичето и охлузни рани в областта на шията ѝ от опит за душене. От проведените незабавни заградителни меропирятия и действия по разследването в района горнооряховски криминалисти задържали 34-годишния А. А. от Русе. Същия ден той бил пуснат в отпуск от затвора в гр. Ловеч. С влак се придвижил от Плевен до Горна Оряховица. В железничарския град си набавил ръкавици и нож и извършил поредното си престъпление. Пандизчията ще трябва да плати направените по делото разноски в размер на 218 лв.

Споразумението има силата на влязла в сила присъда.