Начало Новини Криминална хроника Видеоклип документирал катастрофата, причинена от бащата на президента; полицаи и партиен лидер...

Видеоклип документирал катастрофата, причинена от бащата на президента; полицаи и партиен лидер замитат инцидента

1702

Скандалната новина, че бащата на президента Румен Радев – Георги, е блъснал човек в Харманли, а после инцидентът е покрит от полицията, бе потвърдена и от още по-скандален видео клип, който вече се разпространява в социалната мрежа. На записа ясно се вижда как „Мерцедес”, с номер Х6349ВН блъска друг участник в движението, който се движи с инвалидна триколка. Инцидентът става на 17 август, на кръгово в Харманли и е записан с телефон от бдителен гражданин. Записът продължава почти 7 минути. Шофьорът на „Мерцедеса” се оказва Георги Радев, разпознат от съгражданите си, твърди Breaking.bg, който първи информира за катастрофата. Георги Радев отнема предимство и предизвиква катастрофата. Още по-скандална обаче е реакцията на бащата на държавния глава. Той остава в автомобила си, вместо да се притече на помощ на пострадалия с инвалидната триколка, който лежи на асфалта.

Жертвата на инцидента се обажда по мобилния си телефон, а след малко пристигат две патрулки с петима полицаи. На мястото на катастрофата идва и линейка, която изнася пострадалия с носилка. В същото време униформените се суетят, обаждат се на някого, видимо притеснени от ситуацията. Движението в района е затруднено. Едната от патрулките си тръгва, остават само двама полицаи, а на кръговото след 15-20 минути неочаквано се появява мъж, който в последствие се оказва Михаил Лисков – бивш кмет на Харманли, настоящ лидер на БСП и общински съветник в града. Той също е разпознат от минувачите. Мъжът говори оживено с униформените, звъни на някого по телефона, но служителите на реда

не пишат протокол, не правят оглед на инцидента, не подлагат нарушителя на тест за алкохол,

сякаш са забравили за задълженията си. От кадрите се вижда как лидерът на социалистите се изнася от мястото на инцидента, а полицаите помагат на бащата на Радев да си тръгне с „Мерцедеса“ без никаква санкция, разказва очевидец.

Тревожното в случая е, че за пътният инцидент се мълчи и се крие повече от седмица. Катастрофата не е обявена и в полицейския бюлетин на Хасковска област, а това поражда основателни съмнения, че инцидентът умишлено е прикрит със съдействието най-вероятно на лидера на БСП и местното полицейско управление. За катастрофата обаче няма как да не са информирани и в президентството, а това превръща и институцията и държавния глава замесени в скандала.

Разпространеният видео клип поставя тежки въпроси и пред министъра на МВР Валентин Радев – знаел ли е за катастрофата и ако не, защо полицейските началници от Харманли и Хасково са погазили закона и са скрили от него ПТП, в което участва бащата на държавния глава? Кого пази народната полиция – жертвите на престъпления или властимащите и техните роднини? Прикритият инцидент поставя и проблема, дали МВР наистина е деполитизирана или продължава да изпълнява политически поръчки?

След този скандал сериозни отговори дължат на обществото и президентът Радев, и лидерът на БСП Корнелия Нинова. На думи те проповядват морал и борба с паралелната държава, но с действията си я възпроизвеждат и легитимират.