Начало Новини Общество Представители на 40 неформални общности заседаваха във Велико Търново

Представители на 40 неформални общности заседаваха във Велико Търново

917

Представители на 40 неформални общности заседаваха във Велико Търново. Организатор на форума е Международната мрежа за култура и иновации със съдействието на Община Велико Търново, Гьоте институт и фондация “Cinema for peace”, съобщи за БТА Георги Бъчваров от агенция “Властелини”, член на международната организация.

По същото време подобни форуми са организирани от международната мрежа в Матера – Италия, и Александрия в Египет. Фокусът в Италия е бил за въздействието на бежанците върху културния пейзаж, а в Египет форумът се е състоял в Александрийската библиотека и е бил посветен на ролята на четенето в технологичния свят. Във Велико Търново участниците в срещата акцентираха върху момента на опознаването.

След срещата са възникнали идеи за бъдещи съвместни инициативи. Независимо дали са любители на екологосъобразния начин на живот, на алтернативните методи за образование, на определен вид изкуство, спорт, технически и IT иновации или експериментално строителство, тези хора са се събрали на приятелски принцип или заради решаване на определен проблем, но вече имат нужда да разширят периметъра на идеите си, смята Бъчваров.