Начало Новини Здраве Ротаракт: кръводарителска акция

Ротаракт: кръводарителска акция

1798

В седмицата на Ротаракт в 11 страни по света се проведе кръводарителска кампания Mahadan 2 по инициатива на Ротаракт клуб Индия. Проекта беше реализиран и в община Велико Търново под наслов „В кръвта ти е да спасяваш животи!“ организиран от Ротаракт клуб Велико Търново и Регионалния Център по Трансфузионна Хематология.

Във Велико Търново средно за месец кръводаряват между 15 и 20 души. В кампанията само за един ден за кръводаряване бяха регистрирани над 20 доброволци. Хората дариха не капка кръв, а извор на надежда за някой в нужда. Да кръводариш е най-хуманната постъпка, с която човек споделя част от себе си за да спаси живот. Кампанията беше успешно проведена в Mall Велико Търново. В международното мероприятие се включиха и Ротаракт клуб Стара Загора. С постигнатите резултатите Ротаракт ще участва за книгата на рекордите на Гинес.

В Ротаракт членуват младежи до 30 годишна възраст и зявени в дадена сфера на дейност, които дават добър пример на своите връстници. Ротаракт е част от семейството на Ротари клуб.