Начало Новини Благотворителност Пускат безплатни автобуси за Архангелова задушница

Пускат безплатни автобуси за Архангелова задушница

938

Със съдействието на кмета на община Велико Търново Даниел Панов транспортните фирми „Надежда” и „Алекс ОК” осигуряват две безплатни автобусни линии за Архангелова задушница, която се пада на 5 ноември /събота/. Разписанието им е съобразено с панихидата, която ще бъде отслужена в гробищния парк. Началото на службата е в 11:00 ч. на 5 ноември. Това съобщиха от Община Велико Търново.

Автобусите по първата линия ще тръгват от площад „Цар Асен I” в 9:30 и 10:30 ч. Те ще пътуват по улиците „Иван Вазов”, „Стефан Стамболов”, „Независимост”, „Васил Левски” и ще стигат до Гробищен парк по бул. „България” и ул. „Беляковско шосе”. Автобусите ще спират на всички обособени спирки. От гробищния парк обратно към площада пред Царевец часовете на потегляне са 11:30 ч. и 12:30 ч.

Втората автобусна линия ще има курсове в 9:30 ч. и 10:30 ч. от главната спирка в квартал „Чолаковци”. Автобусите ще преминават през жилищните зони „Бузлуджа” и „Зона В” и ще стигат до гробищния парк. Маршрутът обхваща последователно ул. „Сан Стефано”, бул. „Никола Габровски”, ул. „Георги Измирлиев”, ул. „Георги Живков”, ул. „Иларион Драгостинов”, ул. „Лазурна”, ул. „Стоян Коледаров”, пътен възел „Качица”, ул. „Краков” и ул. „Беляковско шосе”. Автобусите ще спират на всички спирки. Обратното потегляне от Гробищен парк към кварталите отново е в 11:30 ч. и 12:30 ч.