Начало Новини Религия Деца и ученици зарадваха стотици великотърновци в Деня на християнското семейство

Деца и ученици зарадваха стотици великотърновци в Деня на християнското семейство

1111

Деца и ученици от Велико Търново зарадваха стотици великотърновци с изнесения голям концерт по случай Деня на християнското семейство и църковния празник Въведение Богородично – 21 ноември. Това съобщиха от пресцентъра на Община Велико Търново.

Повече от два часа младите таланти на старопрестолния град пяха, танцуваха и рецитираха стихове пред многобройната публика, заела до краен предел голяма зала на Общината и в която бе и кметът на старопрестолния град Даниел Панов.

Програмата включваше изпълнения на малчугани от детските градини „Евгения Кисимова” и „Първи юни”, първокласници от СУ „Владимир Комаров”, възпитаници на неделното училище към православен храм „Свети Николай” и танцьори от Детско-юношески фолклорен ансамбъл „Българче”.

Даниел Панов припомни на децата, че според църковния календар на този ден Божията майка за пръв път е прекрачила прага на храма. „Скъпи родители, баби и дядовци, нека възпитаваме нашите деца в духа на християнските ценности. Нега ги водим по-често на църква, да ги учим как да се кръстят и как да отправят молитва.

Българските и християнските ценности са неизменна част от нашата идентичност като народ. Нека ги предаваме с любов и смирение на следващите поколения, заедно с обичаите и традициите. Бъдете здрави и нека добротата цари във вашите домове”, обърна се Даниел Панов към великотърновци.

Концертът бе организиран от Община Велико Търново, с подкрепата на Даниел Панов и съдействието на Великотърновска Света митрополия.