14.3 C
Велико Търново
четвъртък, април 18, 2024
Начало Спорт Кралев награди отборния победител при кадетите в турнира по свободна борба „Янчо...

Кралев награди отборния победител при кадетите в турнира по свободна борба „Янчо Патриков“

988

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи купата на отбора на “Армеец – ЦСКА”, който стана победител в отборния турнир за кадети в свободната борба, част от турнира за деца и момчета “Янчо Патриков”.

В отборната надпревара при кадетите се включиха четири отбора – ЦСКА, “Левски”, Локомотив (Пловдив) и “Илия Павлов” (Велико Търново). На второ място след ЦСКА се класира “Левски”, следван от “Илия Павлов” (Велико Търново) и Локомотив (Пловдив), останал на последното четвърто място.

Наградите бяха връчени на треньорите на 3-те отбора – Ангел Тодоров (ЦСКА), Марио Стоименов (Левски) и Мирослав Колев (Велико Търново).

В награждаването участваха и президентът на Европейската федерация по борба Цено Ценов, президентът на родната федерация Валентин Йорданов и генералният секретар на БФ Борба Рахмат Сукра.

Отборният турнир за кадети е първи от серията надпревари, предвидени за следващата година, които ще дадат началото на реформата в българската борба, която беше обявена след края на Олимпиадата в РИО. По този начин ще бъдат увеличени състезанията от Държавния календар в борбата.

Първият отборен турнир за кадети се проведе заедно с 3-тия турнир за деца и момчета по свободна борба “Янчо Патриков”. В детския турнир участваха 20 отбора от цялата страна и повече от 200 състезатели.