16.3 C
Велико Търново
неделя, август 14, 2022
Начало Спорт Кралев награди отборния победител при кадетите в турнира по свободна борба „Янчо...

Кралев награди отборния победител при кадетите в турнира по свободна борба „Янчо Патриков“

733

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи купата на отбора на „Армеец – ЦСКА“, който стана победител в отборния турнир за кадети в свободната борба, част от турнира за деца и момчета „Янчо Патриков“.

В отборната надпревара при кадетите се включиха четири отбора – ЦСКА, „Левски“, Локомотив (Пловдив) и „Илия Павлов“ (Велико Търново). На второ място след ЦСКА се класира „Левски“, следван от „Илия Павлов“ (Велико Търново) и Локомотив (Пловдив), останал на последното четвърто място.

Наградите бяха връчени на треньорите на 3-те отбора – Ангел Тодоров (ЦСКА), Марио Стоименов (Левски) и Мирослав Колев (Велико Търново).

В награждаването участваха и президентът на Европейската федерация по борба Цено Ценов, президентът на родната федерация Валентин Йорданов и генералният секретар на БФ Борба Рахмат Сукра.

Отборният турнир за кадети е първи от серията надпревари, предвидени за следващата година, които ще дадат началото на реформата в българската борба, която беше обявена след края на Олимпиадата в РИО. По този начин ще бъдат увеличени състезанията от Държавния календар в борбата.

Първият отборен турнир за кадети се проведе заедно с 3-тия турнир за деца и момчета по свободна борба „Янчо Патриков“. В детския турнир участваха 20 отбора от цялата страна и повече от 200 състезатели.