Начало За Забава Театър „Спящата красавица“ на сцената на Куклен театър ВЕСЕЛ

„Спящата красавица“ на сцената на Куклен театър ВЕСЕЛ

1166

“Спящата красавица” по Братя Грим е поредното заглавие в съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, което ще бъде представено на 11 март от 11:00 часа в Народно читалище „Искра” във Велико Търново. Спектакълът е на Държавен куклен театър – Търговище.

Драматизацията и постановката са на Ивайло Марков, а сценографията и куклите – на Перет Агу-Сиккел (гост). В спектакъла звучи музиката на Ценко Минкин. Оригиналните костюми са дело на Стефка Кювлиева, а хореографията е на Марианна Савова. Ролите в спектакъла се изпълняват от Мария Костова и Русан Стаменов.

„В деня, в който навършило петнайсет години, момичето останало самичко. Тръгнало на воля да обикаля из двореца. Изкачило се по тясна вита стълба и видяло една малка врата. Отключило вратата и пред него се разкрила малка стая. Вътре седяла старица с хурка и вретено и предяла усърдно. И в същия миг…“.

Любителите на кукленото театрално изкуство ще се насладят на една приказка за любовта, за лъжата и за истината, която рано или късно възтържествува. Замък, крал и кралица, малка принцеса и едно страшно проклятие, което тегне над нея. Дали и този път Доброто ще успее да победи? Зрителите ще изживеят отново големите тревоги на краля и кралицата, голямата любов на принцесата и принца и, разбира се, голямата магия на вълшебната целувка.

Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.