Начало Новини Инфраструктура Общината ще подпомогне инициативата за облагородяване на пешеходната алея от квартал „Асенов“...

Общината ще подпомогне инициативата за облагородяване на пешеходната алея от квартал „Асенов“ до Арбанаси и Шереметя

954

Община Велико Търново ще подпомогне инициативата на Туристическо дружество „Трапезица 1902“ за облагородяване на пешеходната алея от квартал „Асенов“ до Арбанаси и Шереметя. Това каза Георги Димитров, секретар на дружеството.

В средата на месец декември Дружеството организира традиционния си благотворителен Коледен бал, чиято инициатива за тази година бе да се съберат средства за пешеходната алея. Георги Димитров припомни, че събраната сума е в размер на 2,777 лева. По думите му тя е незначителна за мащабите на инициативата, но от дружеството са изготвили проект, който е бил представен в Общината. Димитров съобщи, че от местната администрация са изразили готовност да помогнат с необходимите материали.

Идеята е да бъдат изградени кътове за отдих, детски кътове и спортни съоръжения по туристическа алея „Горско царство“. Георги Димитров отбеляза, че ще бъдат създадени два детски къта, един спортен кът, два атракциона от типа „въжена градина“ и места за отдих. „Искаме да създадем една богата пътека с много възможности за отдих и развлечения за различни групи от хора“, посочи секретарят на дружеството. Той добави, че Туристическото дружество ще разчита на подкрепата и на местния бизнес.

„През последните години успяваме да привлечем хората от бизнеса. Тъй като сега идеята е доста по-мащабна от предишните години, аз се надявам да привлечем още хора от бизнеса, които да помогнат. Мислим различни варианти как да ги привлечем, като например да построят един то кътовете или един от обектите, които са по трасето, и те да са със съответните рекламни знаци на тази фирма“, обясни Георги Димитров. Очаква се дейностите по облагородяване на пешеходната алея да стартират през месеците юни, юли и август. Дейностите ще се осъществяват в рамките на 2-3 години.