Начало Новини Образование Маратон на четенето по случай Световния ден на водата

Маратон на четенето по случай Световния ден на водата

1045

Регионална инспекция “Околна среда и води” – Велико Търново кани учениците от І до ХІІ клас от училища, школи и извънучилищни звена от Велико Търново и Габрово да събират стихотворения и песни, посветени на водата. Поводът е 22 март – Световен ден на водата. Учениците трябва да потърсят стихове и песни от наши и чужди автори, да се запознаят с тях и да ги изпратят в регионалната инспекция.

Инициативата се осъществява съвместно с Регионалната библиотека „Априлов-Палаузов“ в Габрово, Регионалната народна библиотека „П. Р. Славейков” във Велико Търново и Регионалните управления на образованието.

Събраните стихове и песни ще бъдат публикувани на интернет страниците на РИОСВ и Регионалните библиотеки за да може да бъдат използвани в учебния процес или в извънкласните форми на обучение. Текстовете ще бъдат включени в „маратон на четенето“ в двете библиотеки. Предвидена е възможност за маратони в библиотеките и в другите населени места в региона. Млади изпълнители ще представят подбрани  песни по време на маратона.

Участието в инициативата се осъществява чрез регистрационна форма с данните на училището, информация за намерените стихотворения и/или песни, броя на участвалите ученици и желанието им да се включат в маратона на четенето. Регистрационната форма е налична на сайтовете на организаторите.

Крайният срок за получаване на регистрационната форма и материалите е 15 март 2017 г., на ел. поща: asenovam@riosvt.org в РИОСВ – Велико Търново.

Маратонът на четенето ще се проведе в РБ „Априлов – Палаузов“ на 24 март 2017 г.